СУ “Св. св. Кирил и Методий” реализира проект “Можем да бъдем щастливи заедно” за приобщаване на семействата към училищния живот

 

Туристически поход, Училище за родители и практическо земеделие – това са част от инициативите, заложени по проекта „Можем да бъдем щастливи заедно”, който реализира СУ “Св. св. Кирил и Методий”. За втора поредна година  училището печели проект по национална програма “Заедно за всяко дете” и ще се работи за приобщаване на родителите към училищния живот и за повишаване на доверието между двете страни.

На 9 ноември класните ръководители от новосформираните паралелки първолаци, петокласници и ученици от 8 клас ще се отправят на туристически поход до пещера “Снежанка” заедно с родителите си. “Можем да бъдем щастливи заедно сред природата” е мотото на инициативата, която дава възможност на 40 участници в похода да споделят успехи, тревоги и проблеми.

Родителите на децата от Монтесори класна стая “Помогни ми да се справя сам” от първи и втори клас ще вземат участие в специално Училище за родители. В поредица от занимания те ще бъдат обучавани от Монтесори специалист за повишаване на знанията им за работата и правилата на метода, за синхронизиране на правилата и границите между значимите възрастни вкъщи и в училище – родители и учители.

Като част от Монтесори педагогиката през миналата учебна година  в училището бе създадено опитно поле, в което учениците практически да се сближават с природата и да се научат сами да засаждат и да се грижат за различни култури. Работата по проекта продължава и тази година.