Деца между 8 и 12 години се включиха в акцията на творческия тандем “Златорог” в „Кючук Париж”

Забавни графични послания за чистота ще напомнят от днес на жителите на „Кючук Париж” да се замислят къде и как изхвърлят отпадъците си. Акцията е дело на творческия тандем “Златорог”, известен с графити рисунките си в квартал „Капана” и на платформата за чиста градска среда „Аз, ти, Пловдив“.

Поредната инициатива на активистите за чистота в Пловдив беше проведена пред любопитните погледи на деца между 8 и 12 години от занималня „Киколина“. Част от тях се включиха в изрисуването на контейнерите. За малките художници беше интересно да научат защо е важно да пазим чисто, как да събираме разделно отпадъците си и къде да ги изхвърляме. През юли предстои да бъдат изрисувани послания за чистота на още контейнери в града.

През последните два месеца платформата „Аз, ти, Пловдив“ подпомогна разделното събиране на опаковките от храна и напитки на шест мащабни събития в града и проведе няколко публични акции, сред които и представянето на т. нар. Траш патрул.

Под мотото #Променяме Заедно в края на годината ще бъдат обновени две зони в града. Целта е те да се превърнат в модерни места за срещи или спорт.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.