Петокласничката Анастасия Калева получи стипендия за 9 месеца и се класира за европейския етап

Anastasiq_Kaleva

 

Рисунка на баскетболистка от Спортно училище „Васил Левски” спечели конкурс на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим под мотото „Рицарят в мен”. Петокласничката Анастасия Калева се класира и бе отличена на националния етап на състезанието, като получи стипендия за 9 месеца, а рисунката й се класира за европейския кръг.

„Рисунките, достигнали до националния кръг, ще бъдат включени в изложбата на Коледния бал на ордена на рицарите тамплиери”, горд е преподавателят по изобразително изкуство в Спортното училище Петко Иванов.  Ася тренира от години баскетбол в клуб “Академик”, но има невероятен творчески талант. И тъй като е зодия Козирог, развивала едновременно спортните си умения и рисуването.

Идеята на конкурса е да провокира ученици от V до VІІІ клас да пресъздадат рицарството като изграждане на личности и характери и като школа за израстване и развитие.
„ Да служиш на обществото, да помагаш на възрастни, слаби и беззащитни хора, да проявиш смелост и себеотрицание, помагайки на другите – това е рицарският идеал”, философски заключава победителката.