Национална конференция за популяризиране на съвременни психологически и методически изследвания събира учени в ПУ

 

Национална научна конференция на тема „Рефлексия и обучение – стратегии, технологии, прогнози“ събира учени от страната на 9 и 10 ноември в Пловдивския университет. Организатор на второто издание на форума е катедрата по ботаника и методика на обучението по биология.Основната цел е да се популяризират съвременни психологически, педагогически и методически изследвания на рефлексията или самопознаването и умението на индивида да се види от позицията на външен наблюдател.

Преди са казваше, че конфликтният човек е склонен да обвинява за своите неудачи не себе си, а другите хора. По-лесно е да се обвини другият в грях, отколкото да се занимаваме със собственото си образование, развитие на самоконтрол и сдържаност, коментират актуалността на темата организаторите.

Докладите ще бъдат представени в няколко тематични направления – Рефлексията като елемент на професионално-педагогическата компетентност на учителя, Рефлексия и качество на обучението в средното и висшето училище, Рефлексията и ключовите компетентности на учениците, Рефлексията в аспекта на информационните технологии и виртуалните иновации в обучението.

Пленарните доклади са на проф. Веселин Василев и проф. Румен Стаматов от ПУ, както и на проф. Наташа Ценова от Софийския университет.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.