Реферати, които разглеждат актуални въпроси и решения при производството на месни продукти, донесоха стипендии на студенти от Университета по хранителни технологии. За втора поредна година екипът на фирма „Сами-М“ осигурява парични премии за третокурсници и четвъртокурсници от специалност „Технология и качество на храните“, съобщи гл. ас. Десислава Вангелова.

Средствата, отпуснати от месопреработвателното предприятие за миналата учебна година, са били в размер на 4000 лв. От тях 1000 лв. са предоставени целево като социална стипендия, изиграла ключова роля за дипломирането на студент в труден за него момент. Останалите средства са разпределени с конкурс по актуални за месната промишленост теми, в който студентите представят свои разработки.

Доц. Десислав Балев заяви, че и през тази година компанията отново ще осигури стипендии на студенти от УХТ след конкурс, в който кандидатите отново разработват казуси от месния бранш.

Освен стипендиите, от фирмата предоставят възможност за провеждане на практики в предприятието. Независимо от усложнената епидемична обстановка, студентите вече са се запознали с производствения процес и продуктите. Ще бъдат организирани и преддипломни стажове за бъдещите абсолвенти.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.