uchebnici1

Започва ремонт на учебниците от  І до ІV клас, съобщи образователният министър Тодор Танев.  В сегашните  учебници има проблеми и грешки и тяхната актуализация е забавена с десетилетия, но просветното министерство започва да ги прочиства .  Започваме с  І – ІV клас, които са по-малки по обем като до две седмици ще стане ясно кои от тях първо ще бъдат обновени, уточни министърът днес. Макар и да се върви към електронно образование, хартиените учебници на този етап няма да отпаднат. Електронни или хартиени, учебниците трябва да бъдат променени, заяви Танев.

Той съобщи още, че ведомството му вече има разработен план за развитие на информационните технологии, който ще бъде публикуван на сайта му. Проектът е за 135 милиона лева  и целта е да осигури достъп до широколентов интернет в 58 училища в 29 слабонаселени места, допълни Валери Борисов, заместник министър на транспорта информационните технологии и съобщенията.
България е сред първите десет държави по достъп до широколентов интернет в големите градове. Не можем да оставим обаче хората в по-малките градове и в селата без бърз достъп до световната мрежа, посочи Борисов.