Бъдещите първокласници нямаха търпение да влязат в училище.

Две математически състезания събраха стотици деца в СОУ “Кирил и Методий”, родители минават тренинг

Бъдещите първокласници нямаха търпение да влязат в училище.
Бъдещите първокласници нямаха търпение да влязат в училище.

Стотици деца окупираха рано тази сутрин СОУ “Кирил и Методий”, и то за да участват в математически състезания. Най-многобройни се оказаха участниците от подготвителните групи на детските градини, които нямаха търпение да покажат какво са научили в забавачката. Без да търсят родителите си, хлапетата стриктно спазваха указанията на учителите. Репетицията за 1 клас се оказа изключително успешно, тъй като почти всички участниците се справиха отлично с теста от 20 задачи и оправдаха мотото на състезанието “Бързо, лесно, точно”. Най-добрите получиха награди и минаха по червения килим като победители. Докато кандидат-първолаците умуваха над задачите, за родителите бе организиран тренинг относно предизвикателствата, които ги очакват с бъдещите ученици.

Ученици от 4 и 7 клас пък пробваха доколко са готови за националното външно оценяване. В продължение на 150 минути те решаваха тест по математика по формата на изпита.

В училище е и забавно, разбраха децата, тъй като след задачите ги очакваха забавни игри, викторина с награди, танц на мажоретките и концерт на училищната група “Лолипоп”.