Всяка събота между 13 и 17 октомври малчуганите от детските заведения и социални домове от район „Централен” могат да посещават безплатно тренировките преди спектаклите

Всяка събота между 13. и 27. октомври цирк „Балкански” кани малчуганите от детските заведения и социални домове на територията на район „Централен”,  техните родители, възпитатели и преподаватели на открита репетиция на цирковата трупа. Началото на тренировките е в 10.30 часа, а циркът е опънал шапито  край зала „Колодрума“. Идеята на директора на цирка Александър Балкански е повече деца да се запознаят отблизо с цирковото изкуство. След разговор с районния кмет Георги Стаменов бе договорено хлапетата да влизат безплатно на репетициите, да се срещат с артистите и да надникнат зад кулисите, за да се уверят какъв огромен труд се крие зад блясъка на сцената.

В Бургас, Велико Търново и София интересът на децата бил огромен, уточни Александър Балкански и добави, че местата са около 600. За да наблюдават репетициите и разговарят на микрофон с артистите, преподаватели и родители е необходимо да доведат децата не по-късно от 10.30 ч. край купола.

Академичен цирк „Балкански” ще гостува от 11.октомври до 4. ноември. Спектаклите са всеки ден от 16:30 и от 19:30 часа , в неделя – от 11:30 и от 16:30 часа.