Информационната среща и творческият семинар са на 17 февруари в хотел „Тримонциум”

Един от най-значимите колежи за мода и дизайн в Европа ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN (IED) ще проведе творчески семинар и презентация за кандидат-студенти на 17 февруари в хотел „Тримонциум”.

Със своите седем бази в Италия, две в Испания и две в Бразилия, както и с многообразните си образователни програми на английски, италиански и испански, IED е сред реномираните образователни институции в сферата на модата, дизайна, визуалните изкуства и комуникациите в Европа.

По време на срещата ще бъдат представени програмите за обучение, възможностите за стипендии и кариерно развитие. За кандидат-студентите, които проявяват интерес към бакалавърски програми с креативна насоченост ще бъде проведен специализиран творчески семинар с преподавател от академията от 14.30 часа. Целта е участниците да се докоснат до италианския подход на преподаване в една творческа среда, която ще ги провокира да мислят креативно, да работят в групи и да представят индивидуални идеи по теми, свързани с дизайна.

IED предлага бакалавърски и магистърски програми, мастър курсове, едногодишни специализации и летни курсове на английски, италиански и испански език. Сред най-атрактивните специалности са Интериорен дизайн, Моден дизайн, Графичен дизайн, Бижутериен дизайн, Продуктов дизайн, Транспортен дизайн, Маркетинг и реклама в модата. ПР и събитиен мениджмънт и Бранд мениджмънт, Анимация, Видео и Аудио дизайн.