Обществената поръчка е форсмажорна

Зарочна ремонтът на изгорелия покрив на ОУ “Душо Хаджидеков”, който ще бъде извършен от строителната  фирма “Запрянови-03”.

Обществената поръчка, обявена от Община Пловдив, е на принципа договаряне без предварително обявление заради  форсмажорните обстоятелства. Целта е в максимално кратки срокове да се възстанови учебният процес в  училището.

Прогнозната стойност на строително-монтажните дейности е 390 984 лв. без ДДС. Покривът ще бъде като изгорелия – с керемиди.

„Предстои да се положи изолацията, след което покривът ще се завърши. Там, където има нарушена мазилка по таваните, ще бъде подменена, ще боядисаме стените на класните стаи, които са засегнати от пожара и ще подменим улуците по фасадата“, обясни предстоящите действия зам.-кметът Пламен Райчев.

До възстановяването на покривната конструкция  учениците се местят в други училища. Девет паралелки от 3, 4 и 5 клас остават в сградата на ул. “Антон Папазов” №19, осем паралелки 6 и 7 клас – ще отидат в СУ “Климент Охридски”. Децата от 1 и 2 клас са в подблоковите пространства, които училището използва за ученици от начален етап.