Висшето училище даде старт на новата академична година, новоприетите получиха ключа, знамето и копие на „История славянобългарска“

„Да си студент и ректор на Пловдивския университет е голяма чест. Ние сме е едно от седемте висши училища в страната, завоювали през 2021 г. статут на изследователски университет за четиригодишен период“. Това каза в приветствието си към първокурсниците ректорът на ПУ проф. д-р Румен Младенов на тържествената церемония по повод началото на новата академична година.

По традиция първокурсниците получиха ключа на занието, знамето на университета и копие на „История славянобългарска“.  Слово от името на новоприетите произнесе Николета Каратабанова. Тържествената церемония завърши с родопска кабагайда и музикален поздрав от студентите на Педагогическия факултет.

Тази година ПУприе 3805 първокурсници в редовна и задочна форма на обучение. 3081 са по държавна поръчка, 724 – платено обучение. Още 230 първокурсници прекрачват за пръв път прага на филиалите на висшето училище в Смолян и Кърджали.