Децата от начален курс на ОУ „Княз Александър I“ припомниха паметни моменти от историята ни с песен и стих в присъствието на кмета на “Централен” Георги Стаменов и началника на РУО Антоанета Пакова

Родния трибагреник получиха като подарък за 3 март от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов директорите на Хуманитарната гимназия и на  ОУ „Княз Александър I“. Той бе гост на третомартенското честване, което се проведе в Актовата зала и на което присъства също началникът на Регионалното управление на образованието Антоанета Пакова. Двете училища ще поставят трикольора на фасадата на сградата, а Стаменов обеща, че още тази събота стартира работата на фирмата изпълнител, която започва реставрация на сградата – паметник на културата. Най-активната работа се очаква през летните месеци, а дотогава ще се работи по дограмата.

Децата от начален курс на ОУ „Княз Александър I“ припомниха паметни моменти от историята ни с песен и стих. Първите класове рецитираха „Аз съм българче“, а училищните вокални групи на втори, трети и четвърти клас изпълниха стихотворението „Левски“ и песента „Трети март“.

„Благодаря ви, че чрез българската история и чрез силата на музика успявате да мотивирате децата и да им дадете стимул за патриотично образование“, поздрави преподавателите Антоанета Пакова.