“Обичам те” , признаха едно на друго децата от ЦДГ “Мирослава” и подариха проходилка на момиче с церебрална парализа

Малчуганите се превърнаха в любими герои от филми и приказки.
Малчуганите се превърнаха в любими герои от филми и приказки.

 

“Обичам те”, признаха едно на друго децата от ЦДГ “Мирослава”, които днес влязоха в ролята на поданици във вълшебното царство на доброто. За веселия карнавал на приятелството  пристигнаха принцове и принцеси, Червената шапчица и Спайдърмен, Снежанка и Костенурките Нинджа, Мики Маус и още куп  приказни герои. Преоблечени като любимците си от филми и приказки, децата дефилираха в конкурс за най-атрактивен костюм.

Тежката дума кой от всички приказни герои да бъде победител имаха царят и царицата. В ролята на владетелите умело влязоха кметът на район “Централен” Георги Титюков, чийто син е в първа група на елитната забавачка, и директорът Радка Гъркова. “Познахте ли ме?”, обърна се усмихната към малките поданици на вълшебното царство директорката,  облечена в красиво червено наметало и корона на главата.

 

Райкметът Георги Тютюков и директорът Радка Гъркова  влязоха в ролята на добрите владетели навълшебното царство.
Райкметът Георги Титюков и директорът Радка Гъркова влязоха в ролята на добрите владетели на вълшебното царство.

Апогеят на празника се оказа изненадата, която децата  бяха подготвили за 6-годишната Преслава от подготвителна група, страдаща от церебрална парализа. С пари, събрани от училищното настоятелство, децата й подариха проходилка, произведена в Чехия. Така Преси ще може да ходи сама. Това не е първият жест на децата към нея. Точно преди една година, отново на карнавала на доброто, те я изненадаха с количка.

“Подобни празници дават възможност децата се учат на добри дела, да проявяват чувство на обич, милосърдие, приятелство и толерантност. Така създаваме позитивна и подкрепяща среда, която стимулира проявите на добродетели. Ние, възрастните, сме модел на поведение за нашите деца и заедно трябва да продължаваме да формираме ценности, за да може те  да отраснат като добри хора”, обясни идеята на празника Радка Гъркова.

Дидактични игри от кмета на район „Централен” и много играчки, осигурени от училищното настоятелство, зарадваха всички деца.

 

6-годишната Преслава  получи проходилка от децата на "Мирослава"
6-годишната Преслава получи проходилка от децата на “Мирослава”