Димитър Колев събра ръководителите на детските и учебни заведения в навечерието на първия учебен ден

Поздравителни адреси с пожелание за успешен старт на новата учебна година връчи на директори на детски и учебни заведения от „Западен” днес районният кмет Димитър Колев.

„Тъй като няма как да присъствам навсякъде в първия учебен ден, бих желал да ви поздравя и да ви пожелая да сте здрави, да бъдете все така всеотдайни в професията си и знайте, че имате пълната ми подкрепа“, обърна се Колев към директорите.

Не без гордост той припомни, че в „Западен” се намират 5 иновативни училища от общо 24 в Пловдив. Отново в района са първите в България общинско училище (СУ „Св.св. Кирил и Методий”) и детска градина („Мир”), въвели обучение по метода на Монтесори. От тази година по системата ще се обучават и малчуганите от детска ясла „100 усмивки“. Обмисля се подобно обучение и в детска градина „Росица“, като така ще се оформи единственият в България Монтесори център, тъй като яслата, детската градина и училището на практика се намират едно до друго.

В актовата зала на кметството бяха представени новите ръководители на учебните заведения в района. В училищата това са Ружка Генова, която пое Спортно училище „Васил Левски“, Веселина Карапеева – директор на ОМГ „Академик Кирил Попов“ и Емилия Алексиева – директор на ОУ „Тодор Каблешков“. Начело на най-новата детска градина в района – „Мир”, отскоро е Светлана Джаникиян, в детска градина „Рая“ от близо година е Цеца Иванова, в „Дружба“ е Силвия Атанасова, а в „Росица“ – Боряна Калайджиева. На срещата стана ясно още, че в детска градина „Елица“ се предвижда да бъдат разкрият допълнителни яслени групи.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.