iztochen_rastem_zaedno_05102017 (5) (1)

Какво е да влезеш в театрален салон, завесата да падне и прожекторите да осветят сцената при появата на актьорите. Участници в това преживяване станаха деца и родители от квартал „Столипиново“, които бяха основната публика на представлението “ Принцесата и граховото зърно“ в Кукления театър. Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков  спази обещанието си и изведе от квартала семействата и малчуганите, за да съпреживеят магията на кукленото изкуство в театралната зала. Постановката на режисьора Ваня Сивинова накара малки и големи да затаят дъх и да следят с любопитство динамика на действието. Публика  и артисти вече се познават, тъй като това не е пълното посещение на ромчетата в театъра,затова те бурно аплодираха героите на сцената.

Наскоро малчуганите получиха по проект “Растем заедно“ новите си сценични облекла, сред които рокли за принцеси и с нетърпение очакваха да видят любимите си персонажи, за да могат и те да правят представления.

 „Ние ще идваме отново, за да ви запалим трайно по театъра и музиката и след проекта вие ще водите вашите деца самостоятелно тук. Днес е Международният ден на учителите и с благодарност да се обърнем и към тях, защото техни са усилията и за реализацията на този важен проект, който  осъществяваме“, обърна се кметът към родителите.

В следващите дни в допълнителните часове по български език по “Растем заедно“  децата от „Източен“  ще говорят, рисуват и драматизират части от приказката “Принцесата и граховото зърно“,  поясни  ръководителят на проекта Стефка Симеонова – главен експерт „Образование и култура“  в районната администрация.

iztochen_rastem_zaedno_05102017 (1) (1)