Българските момчета, които завоюваха призови места на международната олимпиада по математика и на Балканидата по информатика.

11-класникът е част от българския отбор, който взе участие на BOI в Тимишоара

Българските момчета, които завоюваха призови места на Международната олимпиада по математика, на Младежката Балканиада и на Балканидата по информатика. Радослав е четвъртият от ляво надясно.

Със сребърен медал от Младежката Балканиада по информатика се завърна Радослав Димитров от Математическата гимназия. 11-класникът завоюва второ място, наред с Виктор Терзиев от СМГ и Мартин Копчев от Природо-математическата гимназия в Габрово. Балканиадата по информатика (BOI) се проведе от 7 до 13 юли в Тимишоара, Румъния. На Балканиадата старша възраст златен медалист стана Александър Кръстев от Математическата гимназия във Варна. Ръководители на отбора, участвал в Младежката Балканиада, са доц. Пламенка Христова от Русенския университет и Петър Петров – ръководител на школа в СМГ- София.

Среброто е поредно отличие за Радослав за тази година. През март той спечели златен медал от XII открита Московска олимпиада по информатика – едно от най-престижните състезания в света. Подборът за финалите се извършва в два предварителни кръга, като в първия са взели участие 2061 състезатели от цял свят. До втория са достигнали 500,  а за същинската надпревара поканените са 400.

Миналогодишните трофеи на Радослав от МГ са бронз от световната олимпиада по информатика в Техеран и злато от Балканиадата по информатика.