Това е първата стъпка от реализирането на проекта на десетокласници по гражданско образование „С България в сърцето“

„Работилница за чудеса“ – така нарекоха своята коледна благотворителна инициатива десетокласничките Елиф, Веси и Снежи от Националната търговска гимназия. Тя е първата стъпка от реализирането на проекта им по  гражданско образование „С България в сърцето“, посветен на опазването на вярата и българщината.

Момичетата успяха да привлекат към начинанието си, свързано с припомнянето на някои позабравени наши обичаи и традиции, ученици от 8., 9. и 10. клас. Учениците се потопиха в неповторимата атмосфера на сладки раздумки за Коледата на дедите ни, в саморъчното правене на суровакници и приготвянето на коледни играчки от тесто.

Участниците в събитието съчетаха инициативата си с милосърдния дух на Рождество – да бъдат добри и да помагат на нуждаещите се. Изработените от тях предмети ще се продават на благотворителния базар в гимназията. В него се включват всички възпитаници на училището, които искат да помогнат на съученици в нужда или сираци.

Посланието на Елиф, Веси и Снежи  е духът на Коледа да задвижи „работилничките“ за доброта, надежда и милосърдие в сърцата на всички.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.