Светлините на елхата в Стария град ще грейнат на 3 декември, разказвачът на приказки отваря торбата с вълшебни истории в Малката базилика

Работилница под мотото „Пътуваща картичка на надеждата” отваря врати в културен център „Бялата къща” на 1 декември. Във времето между 13 и 15 часа всеки желаещ може да се включи в уъркшопа и да изработи своето коледно послание, да си нарисува пощенската марка и да го изпрати на приятел.

Ще завъртим стелките на часовника назад във времето, когато хората си изпращаха празнични картички по пощата и тази магия носи вълшебства по света. Така ще извикаме коледния дух и доброто настроение, за да напомним колко радост носи един наглед малък жест, като изпращането на картичка, обясняват идеята си организаторите. Те призовават участниците в работилницата да дойдат с коледна шапка, еленски рога или други коледни аксесоари. Събитието, което е част от инициативите на „Старинен Пловдив”, се реализира с подкрепата на “Български пощи”.

Светлините на елхата в Стария град ще грейнат на 3 декември. Коледното дърво ще бъде поставено в Лапидариума. Веднага след запалването на светлините в 17.30 часа, празникът ще продължи в концерт на Римския стадион.

Програмата в Малката базилика предвижда „Приказки под лампите” с участието на Константин-Кирил Иванов. Той ще отвори торбата с вълшебни истории за най-малките на 7 декември. На 15 декември коледното настроение ще донесат талантите от вокална група „Славена”.

Изложба на получилите приз „Рицар на четката” ще бъде подредена в къща „Стамболян”. Официалното откриване е на 11 декември.

Къща „Клианти” ще домакинства работилници за коледни картички на 8 , 9, 15 и 16 декември. Четене на приказки за Рождество и майсторене на сурвачки са част от събитията през празничния месец. На 12 декември се открива изложба иконопис на учениците от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.