Директорът на Математическата Ивайло Старибратов би за последен път школския звънец

Как да пресичаме правилно и да се движим безопасно на пътя си припомниха в първия учебен ден първокласниците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий”. По традиция след празника за откриването се проведе и открит урок по безопасност на движението в присъствието на областния управител Здравко Димитров, който е двигател на инициативата. Училището посрещна в нови класни стаи 17 първолаци от пилотната паралелка по метода на Монтесори. За тях ще има отделен вход, специално обзаведени кабинети и материали за работа. На церемонията по старта на учебната година присъстваха също пловдивският митрополит Николай, началникът на отдел „Образование” Донка Щилянова и кметът на „Западен” Димитър Колев.

Първи в училище влязоха най-малките възпитаници на Математическата гимназия – петокласниците.

Дългогодишният директор на Математическата гимназия Ивайло Старибратов би за последен път училищния звънец. След като пожела на учители, ученици и родители да продължават да отстояват авторитета на гимназията, той уточни, че днес е последният му работен ден. След 13 години като директор, той ще се отдаде на академична дейност, но увери учениците, че ще продължава да бъде близо до тях и да им помага.

100 балона в цветовете на трибагреника пуснаха учениците от ОУ „Елин Пелин”. Да съпреживеят празника с децата бяха омбудсманът Борислав Стаматов, кадър на училището, и директорът на РИОСВ доц. Стефан Шилев.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.