Директорът на Математическата Ивайло Старибратов би за последен път школския звънец

Как да пресичаме правилно и да се движим безопасно на пътя си припомниха в първия учебен ден първокласниците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий”. По традиция след празника за откриването се проведе и открит урок по безопасност на движението в присъствието на областния управител Здравко Димитров, който е двигател на инициативата. Училището посрещна в нови класни стаи 17 първолаци от пилотната паралелка по метода на Монтесори. За тях ще има отделен вход, специално обзаведени кабинети и материали за работа. На церемонията по старта на учебната година присъстваха също пловдивският митрополит Николай, началникът на отдел „Образование” Донка Щилянова и кметът на „Западен” Димитър Колев.

Първи в училище влязоха най-малките възпитаници на Математическата гимназия – петокласниците.

Дългогодишният директор на Математическата гимназия Ивайло Старибратов би за последен път училищния звънец. След като пожела на учители, ученици и родители да продължават да отстояват авторитета на гимназията, той уточни, че днес е последният му работен ден. След 13 години като директор, той ще се отдаде на академична дейност, но увери учениците, че ще продължава да бъде близо до тях и да им помага.

100 балона в цветовете на трибагреника пуснаха учениците от ОУ „Елин Пелин”. Да съпреживеят празника с децата бяха омбудсманът Борислав Стаматов, кадър на училището, и директорът на РИОСВ доц. Стефан Шилев.