Пътуващо читалище „Бащино огнище” спира пред кметството на „Южен” с експозиция

Първокласници сами изработиха и поднесоха венец пред барелефа на Никола Вапцаров в район „Южен”. Децата от 1 б на СУ „Константин-Кирил Философ” донесли в клас жълти хризантеми и червени карамфили и с помощта на класната си Красимира Йорданова ги оформили във венец. Урокът по родолюбие под мотото „Ние сме горди българчета” се пренесъл от класната стая пред паметника на поета в близост до училището. Да подкрепи инициативата на малките ученици дошъл и кметът на „Южен” Борислав Инчев. На място пред мемориала децата развяли байрячета с цветовете на трибагреника и разказали за героични подвизи на предците ни.

По инициатива на Инчев пред кметството на „Южен” ще спре пътуващото читалище “Бащино огнище”. На 6. и 7. март от 9 до 18 часа то ще посреща посетители на паркинга пред административната сграда на районната администрация.

„Входът за посетители ще бъде безплатен, което се надявам  допълнително да  насърчи пловдивчани да посетят обекта. Иска ми се да има много  деца, родители и учители”, изрази надежда райкметът.

Пътуващо читалище „Бащино огнище“ е създадено от група родолюбиви българи, които избират атрактивна и привлекателна форма за популяризиране на културното и историческото ни наследство. Читалището на колела обикаля българските села и градове, като представя интересни предмети и документи, свързани с нашето минало.