Макет на училището и своя клас от картон, цветна хартия и клечки за зъби измайсторила с баща си Адриана Парушева от 1 б от СУ “Св.Св. Кирил и Методий”

„Вече стотен ден ние пишем и четем”, похвалиха се рано тази сутрин първокласниците от СУ „Св.Св.Кирил и Методий” пред своите родители. За 18 поредна година училището отбеляза стоте дни на първолака с празненство, в което най-малките ученици показаха какво са научили от влизането си в класната стая. Централното фоайе събра постерите на децата, които с много фантазия бяха претворили първите седмици и месеци, прекарани в класната стая.  За някои това са 100 приятелства, за други – 100 усмивки, а за трети – цифрите и буквите. Като пищен фойерверк в небето видяха времето от септември до днес малчугани от 1 а клас.

Впечатляващ макет на училището бе измайсторила с помощта на баща си Адриана Парушева от 1 б клас. За направа на школската сграда използвали картон, на който с цветни моливи разчертали прозорците на класните стаи. „Аз оцветявах, а татко сглоби сградата и направи спортното игрище на двора”, призна Ади. Тя се погрижила на макета да го има и нейния клас, като малките фигурки на съучениците си и госпожата закрепила със силиконово лепило.

Многоетажна торта от бонбони, отворена книга с послания показаха въображението, с което децата гледат на преживяванията си в училище. „Сто стъпки по-близо до моите мечти” бе посланието на Диляна Иванова, която е с мускулна атрофия, но пък се справя отлично с уроците. Мария Медарова от 1б се бе погрижила да постави пердета с бродерии въру макета на своята класна стая с чинове от бамбукови пръчки. Момиченцето дори бе ушило дънкова чанта и елек за госпожата, поставени на учителската катедра.

„За 100 дни вие сте сътворили повече от нас, възрастните за толкова време. Пожелавам ви да бъдете все така упорити, защото има много още какво да откривате и научавате”, пожела директорът на училището Таня Иванова.

След празничната част първокласниците се отправиха към класните стаи, преминавайки през цифрата на числото 100. Да влязат в часа бяха поканени и родителите. Децата трябваше да открият и оградят сричка „сто” в думите стоглава и стобори, да се справят със забавни упражнения на числата до 100.