Класните стаи на най-малките ученици от СУ „Св.св.Кирил и Методий” отвориха врати за родителите. Завързаха с мартеница училищната сграда

„Беше септември, днес е март – учим 100 дни вече и в знанията стигнахме далече”, похвалиха се рано тази сутрин първокласниците от СУ „Св.Св.Кирил и Методий” пред своите родители. За 19 поредна година училището отбеляза стоте дни на първолака с празненство, в което най-малките показаха какво са научили от влизането си в класната стая. Централното фоайе събра постерите и проектите на децата, които с много фантазия бяха претворили първите месеци след прекрачването на школския праг. За Симеон, Орлин, Николай и Петя това се оказаха стоте национални обекта, които те бяха обозначили с флагчета върху картата на България, изработена от стиропор и изрисувана с цветовете на трибагреника. Времето, прекарано от есента до сега, им се сторило толкова важно и значимо, затова избрали популярни забележителности от цялата страна за проекта си.

„Пожелавам ви да бъдете все така упорити, защото има много още какво да откривате и научавате. Принципът „Помогни ми да се справя сам” важи за цялото училище”, обърна се към развълнуваните малчугани директорът Таня Николова и ги поздрави за Баба Марта.

„В училище да ни спори, още 100 по 100 учебни дни”, пожелаха си първокласниците се отправиха към класните стаи, преминавайки през цифрата на числото 100. Да влязат в часа бяха поканени и родителите. Децата от 1 б трябваше да открият и оградят сричка „сто” в думите стоножка, стомана и стобори, да се справят със забавни упражнения на числата до 100.

Класният ръководител на Монтесори първокласниците Албена Фиданска им поръча да помислят какво им е харесало и какво не, откакто са в училище, повече ли знаят от 15 септември до днес, срещнали ли са нови приятели.

„Когато завършим 1 клас, дните вече ще са станали 150, а до края на 4 клас – 500. Добре би било да ни е приятно да бъдем заедно”, каза Фиданска. Проектът за въвеждане на Монтесори е пилотен и се осъществява от Община Пловдив.

Да завържем училището ни с най-дългата мартеница! На този призив се отзоваха днес в голямото междучасие всички ученици от СУ „Св.св.Кирил и Методий“. В първия мартенски ден деца и учители, се наредиха един до друг, за да завържат с червено-бял конец школската сграда. Децата съединиха своите мартенички една с друга, като по този начин успяха да обиколят цялото училище.