Историите си Анна Джамулова от ОУ “Кочо Честеменски” ще представи пред своите съученици за Деня на детската книга

Светът може да бъде пълен с доброта и вълшебства. Или поне това е така в книжката с приказни истории на първокласничката Анна Джамулова от ОУ „Кочо Честеменски“. Талантливата фантазьорка е написала три приказки, които е озаглавила „Театърът“, „Морковчо“ и „Пандишпания и Зелемония“. От забавните истории с очарователни създания читателите научават за ценността на приятелството, за това колко важно е да сме отзивчиви и да си помагаме, а смелите и решителни герои напомнят да не се предаваме пред трудностите.

„Приказките на Ани“ ще бъдат представени по повод Международния ден на книгата – 2 април. Малката авторка ще прочете откъси пред съучениците си, ще отговаря на въпроси и, разбира се, ще дава автографи.

„Някой беше казал, че ако човек търси магия в  живота си, трябва да отвори книга. Магията на детското въображение оживява на страниците на тази малка книжка“, казва директорът Златка Алдженаби.

Според класната на Ани – Грозденка Манева, историите, написани за деца от дете, ги прави лесни за четене и разбиране от малките читатели.