Децата от ОУ „Васил Петлешков“ представиха Притча за четирите свещи, която ни учи никога да не губим надежда

Храм „Св. Климент Охридски“ избраха за своето коледно тържество учениците от 1 а клас  на ОУ „Васил Петлешков“. Вместо в училищния кабинет, класният ръководител Лили Форева-Тачева поканила родителите в църквата, където децата представиха Притча за четирите свещи, която ни учи никога да не губим надежда. По пътя си срещаме прекалено много препятствия и е лесно да се откажем, но единствената сила, която може да ни накара да продължим да вървим, е надеждата, отправиха послание децата и призоваха още за мир, вяра и любов.

Храмът се превърна в естествен декор на Притчата за коледната елха, която първокласниците научили с отец Пантелеймон в часовете по религия. Във факултативните занимания децата от начален етап слушат нравоучителните беседи на свещеника.

„Родителите приеха с ентусиазъм идеята за провеждането на урока извън класната стая и помогнаха в подготвката на декорите и костюмите. Децата успяха да видят Младенеца в яслата, докоснаха се до иконите и усетиха духа на Рождество“, доволна е от преживяването Лили Форева- Тачева.

На финала на празника децата изпълнили коледни песни, а отец Пантелеймон отправил обръщение към тях и гостите да бъдат здрави и да ценят семейството като истински божи дар.