Първокласниците на СУ “Св. св. Кирил и Методий”  ще отбележат своите първи 100 учебни дни. Уникалният празник “100 учебни дни” се отбелязва за 24-та поредна учебна година и ще започне  на 28 февруари  в 9 часа с приветствие от директора на училището – госпожа Таня Николова. Тържеството ще продължи със стихотворения, песни и танци.

По традиция учениците ще преминат през вратата, оформена като цифрите 100 и ще се отправят към класните си стаи, където ще ги очакват забавни езикови упражнения, математически задачи и игри, както и “Пътешествие по 100-те национални туристически обекта” и ще направят общ проект “100 дни в училище”

Както всяка година, първокласниците със семействата си изработват проекти от 100 елемента на свободна тема и с материали по избор. Тази година учениците и родителите на двата класа изработиха и два големи проекта, посветени на град Пловдив, като целта е тези проекти да станат част от допълнителните материали в часовете по родинознание.

Изложба от изработеното през деня ще бъде подредена в коридорното пространство, а проектите ще бъдат изложени във фоайето на първия етаж. Празникът продажава до 17,30 часа.