По препоръка на РЗИ целият клас е поставен под карантина и ще се обучава в електронна среда от разстояние

Първокласник от СУ “Константин-Кирил Философ” е диагностициран с COVID-19. Детето е било на училище в петък, но е вдигнало температура и се е почувствало недобре, затова родителите са били повикани по-рано да го приберат. По препоръка на личния лекар на семейството всички са се изследвали за коронавирус. Пробите са показали, че и детето, и двамата родители са заразени.

От ръководството на училището са провели разговор с РЗИ и по препоръка на здравните инспектори целият клас е поставен под карантина. Затова от утре децата ще се обучават в електронна среда от разстояние.

“Продължава обследването. Родителите на учениците от класа са били своевременно информирани. Работи се по осведомяването и на останалите. Към момента детето е добре. Дезинфекцията в училището ще бъде още по-прецизна”, поясни началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова.

Припомняме, че в петък третокласник от СУ “Паисий Хилендарски” също бе диагностициран с COVID-19. Той и съучениците му също ще се обучават онлайн от разстояние.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.