Първи случай на Covid-19 бе регистриран в пловдивско училище. Заразеното дете е третокласник от СУ “Паисий Хилендарски”, потвърди началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова. Тя увери, че се изпълняват всички предписания на РЗИ. Ръководството на училището незабавно е предприело мерки за информиране на всички ученици и родители от училището. Вчера майката на момчето се е обадила по телефона на директора Ирена Душкова, за да я уведоми, че в семейството има случай на заразен с коронавирус.

От днес класът, от който е момчето, се обучава в електронна среда от разстояние. Третокласникът също е дал положителна проба.

Съучениците на детето са поставени под 14-дневна карантина. От направеното епидемиологично проучване е установено, че детето е контактно на баба си, която е изследвана по друг повод и няма клинична симптоматика. Издирват се контактните  им лица. Освен учениците, под карантина е и класният ръководител. Детето е в добро състояние. В цялото училище е извършена дезинфекция, като ще се прави ежедневно.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.