С нова детска градина ще се сдобие пловдивският район “Южен” до две години. Днес в присъствието на кмета Здравко Димитров бе направена първата копка.

Детското заведение ще бъде изградено на бул. „Ал. Стамболийски“ върху терен от 4 декара в съседство на Професионалната гимназия по машиностроене. То ще е на два етажа и ще поеме 8 групи или около 200 деца. Всяка група ще има собствена занималня, към която е заложен кът за хранене и спалня. Предвидени са физкултурен салон и басейн. Пред всички входове има стълби и рампи, осигуряващи достъп на хора с увреждания. В двора ще бъдат обособени четири къта с гумирана настилка и катерушки. Проектирана е стая за почивка на учителите.

„Това е стъпка към решаването на проблема с недостига на места в детските заведения в района. Над 400 деца са в подблокови пространства“, подчерта при старта на строителството районният кмет Костадин Язов.

Общината ще вложи 4 млн.лева за изграждане на детското заведение, което трябва да отвори врати до две години.

Кметът Здравко Димитров добави, че в момента в район “Централен” се изграждат ДГ „Снежанка“ и ДГ „Перуника“, чието откриване се очаква в рамките на месец. Започнало е строителството и на новата градина на ул. „Богомил“. Извършва се ремонт на ДГ „Пролет“. Предстои разширението на ДГ „Зорница“ в „Южен“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.