Пловдивският университет се отказва от традиционното откриване на академичната година поради епидемиологичната обстановка. През последните години висшето училище приветстваше първокурсниците в последния петък на септември, но утре, за да няма струпване на студенти на едно място, откриването ще е по факултети. Официално занятията стартират на 28 септември. Ректорът проф. д-р Румен Младенов е записал видео обръщение към академичната общност, което всеки факултет ще излъчи. След виртуалното му приветствие поздравления към първокурсници, студенти и преподаватели на ПУ отправят кметът Здравко Димитров и неговият заместник в ресор „Образование и бизнес развитие“ Стефан Стоянов. За тържествената атмосфера са подбрани кадри от церемониалния ритуал по предаване и приемане на знамето и символите на ПУ, заснети предишни години. Видеопродукцията съдържа също и мотивиращо приветствие на приетата с максимален бал в специалност „Психология“ – първокурсничка Светлана Ангелова-Георгиева.

Всеки от 9-те факултета ще даде старт на новата академична година по начин, обявен на съответния специализиран сайт.

Ръководството на Филологическия факултет е взело решение основната форма за провеждане на учебните занятия да бъде традиционната ‒ в присъствена работна среда.

„По преценка, направена с оглед на обстоятелства, заплашващи общото ни здраве, някои преподаватели ще провеждат своите часове дистанционно. Това тяхно решение ще бъде отразено в учебния график заедно със споменаване на електронната платформа, чрез която ще се работи съвместно. През първата седмица от семестъра избрани преподаватели по специалности ще ви приветстват и да ви запознаят с академичната организация на избрания от вас факултет”, обръща се към първокурсниците деканът на Филологическия факултет доц. д-р Константин Куцаров.

Юридическият се готви да посрещне новоприетите в Спортната зала на ПУ на 28 септември в 10:30. Обучението през първи семестър на студентите в редовна форма ще се провежда в електронна среда. Лекциите и семинарните занятия ще се организират в избрани от преподавателя по съответната дисциплина онлайн платформи. Изпитите за редовната сесия на задочно обучение също ще се провеждат в електронна среда.

Педагогическият факултет открива учебната година на 28 септември от 10 часа пред централния вход на Нова сграда в присъствието на студентите, деканското ръководство и администрацията при спазване на всички противоепидемични мерки.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.