objects,culture,holiday,space,bloom,blossom,flourish,flourishing,asia,new,horizontal,ornament,spring,branch,bud,party,celebration,exotic,traditional,china,decoration,carnival,copy,imitation,clich,template,falsification,plagiarism,east,chinese,card,japanese,character,japan,asian,festival,nobody,best,good,oriental,blessing,photo,picture,image,deduction,blooming,packet,cluster,prosperity,duplicate,carbon copy,photocopy,calligraphy,backdrop,background,years,year,lucky,luck,gold,red,ethnic,package,parcel,copyspace,prosperous,wishies

Рисунките и фотографиите трябва да претворяват китайски знаци, срокът за участие е до 6 август

Конкурс за изобразително изкуство и фотография под мотото „Свят от йероглифи“ организира „Класна стая Конфуций“ към Пловдивския университет. Събитието е част от честванията по повод 60-годишнината на висшето училище.

Изискването към рисунките и снимките е да съдържат знаци от китайската писменост, „уловени“ в обкръжаващата действителност.

В арт съревнованието могат да участват деца до 10 години, тийнейджъри до 18 г. и възрастни. Фотосите и дигиталните копия на рисунките се изпращат до 6 август 2021 г. на адрес: confuciusclassroom_pu@abv.bg . Файлът трябва да е на латиница с името, фамилията и заглавието на творбата – ime_familia_zaglavie. Изисква се минимален размер на снимките 4 мегапиксела във формат jpg/ png. В писмото с приложените творби трябва да се уточни кой йероглиф присъства в тях. Три е максимално допустимият брой на рисунките или фотографиите за участие в конкурса.

От авторите се очаква да претворят в картините и фотографиите си форми, наподобяващи или напълно съвпадащи с йероглифи. Знаци от китайската писменост могат да се търсят например в клоните на дърветата, в пясъка на плажа, в сплетените ръце на минувачите и особено там, където отведе въображението, подсказват организаторите от Пловдивския университет.

Творбите ще бъдат оценявани от професионално жури. Най-добрите ще бъдат включени в изложба, организирана от „Класна стая Конфуций“ към ПУ по време на Есенния салон на изкуствата. За лауреатите, заели първите три места в своята категория, са предвидени парични награди. Ще бъдат присъдени и награди на публиката.

Резултатите ще бъдат обявени след 31 август.