България и българската образователна система имат нужда от вас. С тези думи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков поздрави 1435 абсолвенти на Педагогическия факултет в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От тях 645 бакалаври и 790 магистри са в областта на педагогиката, психологията, социалните дейности и изкуствата.

Министър Цоков припомни, че през тази година Педагогическият факултет отбелязва своята 40-годишнина. “Вие, както стотици други преди вас, днес тръгвате по пътя на професионалната реализация и съм сигурен, че ще се развивате като успешни учители, педагози, специалисти, артисти”, каза той и акцентира, че образователната система ги очаква.

Абсолвентите бяха поздравени от доц. д-р Борян Янев – зам.-ректор по международна дейност и връзки с обществеността. Той подчерта, че мисията на педагогическите специалисти е изключително важна, тъй като те изграждат личности и възпитават новите поколения. Ето защо подготовката на тези кадри е от ключово значение.

Празничната програма продължи с музикална програма на студенти от Педагогическия факултет, сред които Петя Панева – победител в „Гласът на България 2021“ – студент в специалност „Музика“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.