Създадената от Мартин Тотев ръкавица, която помага на хора с неврологични проблеми, спечели първо място на втория сезон

Пловдивският университет дава старт на трети сезон на инициативата Start-up Academy. Новата поредица „Пътят към успеха“ започва на 15 ноември от 17:00 с гост-лектор Васил Ралчев, основател на “Ина есеншълс”. Той ще сподели своите преживявания и предизвикателства от  предприемаческия си път и ще разкаже какви умения е нужно да притежаваш, за да бъдеш включен в престижната класация “30 под 30” на списание “Forbes”.

Преди броени дни ректорът на ПУ проф. д-р Румен Младенов награди призьорите от втория сезон. Първо място журито отреди на Мартин Тотев, създал ръкавица, която ще помогне на хора с неврологични проблеми да се справят с ежедневните трудности, предизвикани от треперенето на ръцете. Втора награда бе присъдена на Румяна Валджева с представената от нея услуга в сферата на кибурсигурността – “Кибер 112” ООД. На трета позиция се класира Мария Попова с иновативна идея за почистване на водни площи с дрон.

Start-up Academy е платформа, която цели да подпомага предприемачи при стартиране на техния бизнес проект. Третото издание на конкурса дава възможност на преподаватели, студенти и докторанти от университета да представят своята иновативна идея и да разработят старт-ъп проект, като по този начин получат признание и печелят от своите разработки.