В поредицата на „Просвета” учениците ще получат практически насоки за подготовката по български и математика от учители, участвали в съставянето на изпитните задачи

Издателство „Просвета“ пуска серия специални уроци за подготовка за НВО в 4. и в 7. клас от 21 април под мотото „Националното външно оценяване – мисията е възможна“. Те са част от изключително успешната инициатива на най-голямата издателска група в България „Учим онл@йн с учител“, която стартира веднага след извънредната ваканция в началото на март.

Целта на новите видеоуроци е завършващите 4. и 7. клас да получат ценни съвети и практически насоки за изпититe по български и по математика от учители с богат опит в подготовката за НВО, участвали в съставянето на изпитни задачи и в оценяването на учениците през предходните години.

В уроците са включени примерни задачи и техните решения в съответствие със зададения от МОН изпитен формат. Така децата ще се запознаят със спецификите на предстоящите тестове и ще  упражняват отделните типове задачи, което ще подпомогне пряко тяхната успешна подготовка.

От 21 до 24 април ще бъдат излъчени първите уроци от цикъла по следния график:

21 април, 14 ч.: Урок по български език и литература за 4. клас;

22 април, 14 ч.: Урок по български език и литература за 7. клас;

23 април, 14 ч.: Урок по математика за 4. клас;

24 април, 14 ч.: Урок по математика за 7. клас.

Както досега, и тези уроци ще могат да се проследят на сайта на „Просвета“ www.prosveta.bg/grafik-onlain-uroci-s-uchitel и на страницата на издателството във Фейсбук.  Те ще бъдат достъпни свободно за всички, които проявяват интерес.

Видеоуроците, излъчени до момента, имат над 800 000 гледания само на страницата на издателството във Фейсбук. Те са включени в програмите на БНТ и на BG ON AIR и са част от специален филмов пакет на VIVACOM.

До края на учебната година учениците имат свободен достъп до всички електронни учебници от 1. до 10. клас и електронни познавателни книжки за най-малките.