По разпореждане на заместник-кмета по образование  Стефан Стоянов от днес започна пръскане на дворовете на общинските детски градини и ясли срещу комари и кърлежи. По график, в рамките на два дни, ще бъдат обработени зелените площи на 86 детски заведения, за да може в понеделник малчуганите да играят предимно на открито, каквито са и препоръките на Министерството на здравеопазването заради епидемичната обстановка.

Пръскането ще се извършва от  ОП „Дезинфекционна станция” всеки месец, ако се наложи и по-често.

В същото време остават в сила всички превантивни мерки, които се осъществяват в детските градини и ясли за предпазване от разпространение на епидемията от коронавирус. С децата не се провеждат педагогически ситуации, а само допълнителни занимания, при възможност и дейности за обща или допълнителна подкрепа.

Директорите на детски градини и детски ясли да допускат посещение само за деца, които са вече записани през учебната 2019/2020 г.q  да осигурят работата, доколкото е възможноq в една и съща група и с един и същ персонал, което да предотврати контакта между децата от различните групи, се казва в заповедта на кмета Здравко Димитров по повод новите противоепидемични мерки, обсъдени и приети от Общинския кризисен щаб. Дезинфекция и проветрение на всички помещения трябва да се извършва три пъти дневно.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.