Александра и Аделина спечелиха участие в двугодишната национална програма „Мегафон” за правата на децата и свободата на мнение

Ученици от СУ „Любен Каравелов“ спечелиха участие в двугодишната програма “Мегафон”, част от Национална мрежа за децата. 8-класничката Александра Хаджиева и Аделина Налбантова от 9 клас ще представят града ни в националния проект.

В рамките на следващите две учебни години момичетата  ще бъдат част от програмата, която цели включване на ученици и младежи в разговорите за местни политики, национални приоритети и глобални предизвикателства. Фокус на програмата са свободата на мнение, правата на децата, тяхната защита и използването им като инструмент за детско и младежко участие и за развиване на умението за гражданска активност. Целта на „Мегафон“ е да даде възможност за екипна работа и обмяна на опит.

Пловдивските ученици ще се фокусират върху проект за създаването на пространство, в което да се чува младежкият глас на Пловдив.

Основният двигател за участието и доброто представяне на децата има има Георги Стоев – учител по математика и възпитаник на “Заедно в час”.

1 КОМЕНТАР

  1. Благодарим на всички колеги и приятели за подкрепата! Проектът ще донесе един свеж поглед върху детското участие и гражданска активност в нашия град. Екипът ни е силно мотивиран да се обучава, да работи по проекта си и да въвлича и други ученици от града в стремежа си да помогне на повече деца и младежи гласът им да бъде чут.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.