Магистратите разясниха пред бъдещите си колеги от ПУ ролята на разследващия полицай, следователя и прокурора в досъдебната и съдебна фаза

ПУ 12

Каква е ролята на разследващия полицай, следователя и прокурора в досъдебната и съдебна фаза по наказателните дела разясниха пловдивски прокурори на студенти от Пловдивския университет. Те изнесоха публична лекция пред бъдещите си колеги от Юридическия факултет.  Проявата е част от новата инициатива на Апелативна прокуратура за научни дискусии по наказателно право с практическа насоченост.

Темата бе представена от окръжния прокурор Румен Попов, Димитър Беличев -прокурор от Окръжна прокуратура, следователя Чавдар Киров, Бригита Байрякова – прокурор от Районна прокуратура и старши разследващ полицай Маргарита Еневска.

Магистратите разказаха на бъдещите юристи от трети, четвърти и пети курс и за професионалната си кариера, след което отговориха на многобройни въпроси по наказателно право.

Следващата кръгла маса по наказателно право ще се проведе през април догодина, когато се отбелязва Денят на Конституцията и юриста, и прокурорите ще гостуват в университета.