Зрелостниците получиха като подарък Конституцията

Пловдивски прокурори изнесоха открити уроци пред 12-класници на Националната художествена гимназия “Цанко Лавренов”. При спазване на всички противоепидемични мерки, магистратите проведоха среща със зрелостниците в рамките на Образователната програма на Висшия съдебен съвет – “Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”.  Тази година програмата се провежда съвместно от Апелативна, с Окръжна прокуратура и Окръжен съд – Пловдив.

Магистратите разкриха любопитни подробности за професията на прокурора, съдията и следователя, разясниха разделението на властите според Конституцията, говориха за превенцията срещу употребата на наркотични вещества и престъпления, извършвани от наркозависими лица, както и за достъпа до правосъдие.

Часовете на класа се превърнаха в дискусии, а в края на урока всеки ученик получи като подарък Конституция на Република България.

През следващите седмици предстои прокурорите и съдиите да се срещнат и с десетокласниците от НХГ “Цанко Лавренов” и с учениците от 11 клас на Хуманитарната гимназия.

 

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.