1200 ученици от 6 и 7 клас слушаха лекции по образователната програма „Заедно в Час по етика и право“ на Апелативната прокуратура

Магистрати от Апелативна прокуратура Пловдив влязоха днес в най-голямото училище в квартал “Столипиново” – СУ „Найден Геров”, за заключителна лекция по образователната програма „Заедно в Час по етика и право”. Гост на седмокласниците беше районният прокурор Чавдар Грошев, който разказа любопитни факти за професията си, но не пропусна да предупреди и за опасностите в Интернет пространството. Психологът Невена Божилова описа подробно вредата от наркотиците, както и последствията от употребата им. За пръв път в кампанията се включиха и представители на сдружения и обществени организации.

Срещите на магистратите и учениците от 6 и 7 клас се провеждат от началото на ноември 2017 година. Изнесени са лекции пред 1200 ученици от шест пловдивски училища.

До момента по програмата „Заедно в Час  по етика и право“ на Апелативна прокуратура са обучени над 4 000 ученици, като тя ще продължи с представяне и на други обществено значими теми.