sysinfo091

„Как да не станем жертва на компютърни престъпления”. По тази тема ще изнасят лекции магистрати от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура в часовете по етика и право. Информационната кампания има за цел чрез обучение и дискусия учениците да избегнат опасностите в интернет, свързани с набирането на деца за проституция, създаването на порнографски виртуални материали и други престъпления.

В класната стая ще се обсъждат темите за тайната на кореспонденцията, унищожаване на компютърните данни и програми, фалшификациите в интернет и какви наказания се предвиждат за нарушителите на закона, както и ще са дават конкретни примери от практиката.

Прокурорите ще изнасят лекции в 10 клас за гражданското общество, държавата, Конституцията, идеята за демокрация, властта, човешките права и свободи. Първата среща на прокурорите с учениците ще бъде утре в Езикова гимназия „Иван Вазов”. В нея ще участват апелативният прокурор Николай Божилов, Румен Попов – окръжен прокурор на Пловдив и Гергана Мутафова, районен прокурор на Пловдив, както и  началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова.

Кампанията ще бъде проведена във всички училища в Пловдив с паралелки от 10 клас. В края на учебната година ще бъде създаден ученически клуб „Правото и аз”, а неговите членове ще продължат дискусията с прокурорите по различни правни теми всеки месец.