Професор – театрален педагог и пътешественик, оглавява журито на ученическия конкурс, организиран от ПУ и „Подкрепа”

„Радостта от училището” – това е темата на конкурса за видеоклип, който организират Центърът за позитивно образование при Департамента за квалификация на учители в Пловдивския университет и КТ „Подкрепа”. Според регламента в него могат да се включат ученици от 1 до 12 клас, като участието е индивидуално или колективно до трима.

Видеоклипът трябва да е максимум до три минути във формат по избор и да е придружен от нужната информация за авторите, както и контакти. При създаване на идейните проекти учениците трябва да използват лицензиран или свободно разпространяван софтуер.

Целите на конкурса са да провокират креативността, позитивните емоции и творческите заложби на младите хора, да помогнат за изграждането на положителен публичен образ на училището чрез визуално представяне на щастливи моменти от класната стая и извън нея.

Най-добрите клипове ще бъдат включени в късометражен филм, озаглавен „Радостта от училището”, който ще бъде представен при откриването на научната конференция „Позитивната психология и бъдещето на образованието” на 4 юни в Пловдив.

Крайният срок за подаване на конкурсните материали е 2 май, а резултатите ще бъдат обявени до 20 май на сайта на Центъра за позитивно образование. Ще бъдат присъдени първа , втора и трета награди на журито, оглавявано от проф. Александър Илиев. Театралният педагог от НАТФИЗ три пъти е вписван в книгата на рекордите на Гинес – с маратон на Еверест, концерт в Хималаите на 5350 метра надморска височина и 25 часа и половина солова игра на пантомима без прекъсване.

Наградените клипове ще бъдат отличени с грамоти и плакети. Предвиждат се и специални награди на ректора на ПУ и Синдикат “Образование” към “Подкрепа”.

Адреси за изпращане на видеоклиповете: 4000, гр. Пловдив, Бул. “България” № 236, ет. 1, стая 125 (Нова сграда на ПУ “П. Хилендарски”) или e-mail: dkprps@gmail.com