SONY DSC

Момчето, което се появи в клип в социалните мрежи с агресивно поведение към учителка по английски, минава на самостоятелна форма

Момчето, което се появи в клип в социалните мрежи с агресивно поведение към учителка по английски от СУ „Паисий Хилендарски”, ще бъде преместено в друго училище от следващата учебна година.

Педагогическият съвет е взел решение и е изпратил доклад до Регионалното управление на образованието, като предлагат ученикът да смени дневната форма на обучение със самостоятелна след проверка на случая.

Припомняме, че в социалните мрежи бе разпространен клип, заснет от съученици на 15-годишно момче. Във видеото 9-класникът упражнява насилие над учителката по английски език, която му пише за срока слаба оценка. На кадрите той буйства и недоволства, удря с пръчка телефона на преподавателката и я заплашва, като отмъква и дневника на класа.

Директорът Илия Къртев обясни, че в момента се да уточнява от кой IP адрес е разпространен клипът и кой е автор на заснетия материал в училище.

Момчето е с проблемно поведение и има три двойки за срока, заради които трябва да се яви на поправителни изпити. След това ще бъдат обсъдени детайлите за самостоятелно обучение, защото, според педагозите, това е най-удачната форма за него.

Ученикът вече е сменил повече от 10 училища, с родителите му е разговаряно многократно.