Центровете за подкрепа за личностно развитие и за специална образователна подкрепа, които не са затворени със заповед на здравните власти, продължат да спазват Насоките на МОН за обучение в условия на извънредна епидемична обстановка

При 10% отсъстващи деца и ученици или при много учители в болнични директорите трябва да направят предложение до министъра на образованието и науката за преминаване към ротация или към цялостно дистанционно обучение. На ротация не могат да бъдат повече от 50% от децата или учениците, като първи онлайн трябва да започват учениците от VIII до XII клас, а при влошаване на епидемичната ситуация – и учениците от V до VII клас включително. Най-малките деца до IV клас ще учат онлайн в краен случай при обективна невъзможност обучението да продължи присъствено.

Учителите и учениците от V до XII клас трябва да носят маски през целия си престой в училище. Остават изискванията за дезинфекция, спазване на отстояние и проветряване.

Това съобщиха днес от пресцентъра на МОН по повод заповедна на министър Николай Денков Центовете за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР) в София и Националният дворец на децата да прехвърлят временно част от дейностите си онлайн заради усложнената епидемична ситуация в града.

В останалата част от страната ЦПЛР, които не са затворени със заповед на здравните власти, трябва да продължат да спазват Насоките на МОН за обучение и действия в условия на извънредна епидемична обстановка. Същото важи за детските градини, училищата и Центровете за специална образователна подкрепа.

Насоките на МОН ще бъдат актуализирани съобразно заповедите на министъра на здравеопазването.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.