Пипи, Снежанка и Котаракът в чизми на карнавал на приятелството, родители влязоха в ролите на крал и кралица с поздрав към децата на ДГ „Мирослава“

Деца и учители дефилираха в костюми на Пипи Дългото чорапче, Котаракът в чизми, Елза, Рапунцел, Батман, Червената шапчица, Снежанка и Пепеляшка дефилираха днес на карнавала на приятелството в ДГ „Мирослава“. Деца и учители отбелязаха традиционния за детското заведение празник, облечени в костюми на любими герои. Родителите на Теодор Еликов от първа група, дегизирани като крал и кралица, пристигнаха от своето вълшебно далечно кралство и разказаха своята история за приятелството.

Интерес тази година  предизвикаха  децата от всяка група, облечени като представители на различните континенти на света, всяко от които носеше свое послание за приятелството към останалите: „Приятелството е онова топло чувство в сърцето, което ни дава повод да се усмихваме, да обичаме по-силно и да мечтаем по-смело!“; „Добрите приятели са като звездите, не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там!“; „Ний приятели сме мили, искрени и търпеливи!“; „Приятелството е богатство, което топли сърцето!“; „Приятелството не е голямо нещо. То е милион малки неща!“; „По отделно сме неповторими, заедно сме непобедими!“

Децата  споделиха, че за тях приятелството е искреност и търпение, доверие и прошка, подкрепа, разбиране, доброта и обич. Макар да са дошли от толкова далечни места, да говорят различни езици и да изглеждат по различен начин, те показаха, че са обединени и мечтаят за едни и същи неща – мирен свят, приятелство, обич, весели игри.

Всяка група носеше голямо сърце, изпълнено с послания от родителите, а  кулминация на карнавала бяха песните и танците, с които децата се представиха и забавляваха.

„Този празник е традиция и неизменна част от живота и календара на ДГ „Мирослава“. Той е поредното доказателство за добро партньорство между учители и родители“, каза Величка Такева, председател на Училищното настоятелство.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.