Утре се открива новата експозиция „Полюси“

Регионалният природонаучен музей открива официално утре новата си експозиция „Полюси“, създадена по проект “Изграждане на жива експозиция Антарктида”, финансиран от Национален фонд “Култура”. Проектът включва изграждане на първата в Европа експозиция от живи екземпляри, редки видове риби и безгръбначни от Антарктическия континент. Партньор е Българският антарктически институт. Представянето й съвпада с двудневния леден фестивал в музея. В него ще участва детска формация при ДГ “Малкият принц“, която ще представи „Танц на ледените октоподи“ и “Океански оркестър”.

Гости на откриването ще бъдат кметът на Пловдив Костадин Димитров и заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

В програмата на фестивала е включено творческо ателие, в което малчуганите ще сглобяват образователни пъзели, за да се запознаят с разнообразния свят на морската фауна. Аниматори ще изрисуват лицата на участниците във “Водно приключение”, които ще се превърнат в любими водни същества.

На 17 февруари от 10 до 15 часа е предвидено ателие за оцветяване. Малките посетители ще се потопят в света на антарктическите животни.