„Adventure in the jungle” XXIX международен форум за компютърни изкуства „Компютърно пространство 2017”, (София).

10-класничката спечели трето място на престижния форум за компютърни изкуства, на който се състезават професионалисти

„Adventure in the jungle” XXIX международен форум за компютърни изкуства „Компютърно пространство 2017”, (София).
„Adventure in the jungle”, XXIX международен форум за компютърни изкуства „Компютърно пространство 2017”, (София).

Трудно е да се каже в кое е по-добра – рисуването, фотографията или компютърната графика. Преди три години избира да учи в Математическата гимназия, водена от любовта към точната наука, съчетана с дарбата да рисува и желанието да усвои постиженията на програмирането и компютърните технологии. Преди броени дни 10-класничката Никол Манолова се завърна с трета награда от престижния международен форум за компютърни изкуства „Компютърно пространство”. Уточняваме, че форумът, който се проведе в София, е за професионалисти. Това е второто участие на талантливото момиче от специалност „Компютърна графика”, след като миналата година спечели специалната награда на състезанието.

1. Nikol Manolova 10z klas MG Akad. K. Popov

Въпреки че е само на 16, Никол има над десет награди от конкурси за компютърни изкуства, като Международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници” (Хасково), Национален конкурс за компютърна рисунка и колаж „Виртуална пролет” (Бургас). За развитието на творческите й умения голяма роля играе преподавателят й по специалните предмети Ваня Шипчанова.

Никол е участвала със самостоятелни и колективни разработки по проекти, като всяка свободна минута извън училище използва, за да работи активно за международни и национални конкурси, форуми и изложби.

„Интересувам се от компютърна графика, графичен дизайн, живопис, фотография”, казва 10-класничката. За разлика от доста свои връстници не е безразлична към класическата музика. На тазгодишното издание на фестивала „Опера оупън” успяла да направи впечатляващи кадри от българо-италианската продукция „Силата на съдбата”. Никол запечатала акценти от впечатляващата визия, която преобрази древната сцена по идея на световноизвестния режисьор, художник и хореограф Стефано Пода.

Артистичните изяви на Никол започват с първа награда на конкурс за детска рисунка „Моят Великден” през 2008 година. Едва в 3 клас, тя взима участие в изложбите на Детско ателие „Резонанс” и прави първа самостоятелна изложба в  Радио Пловдив. Като ученичка в ОУ „Душо Хаджидеков” има реализирани две самостоятелни изложби с работи в областта на живописта и графичните техники. Получава престижни награди от международни, национални и регионални конкурси и състезания за детска рисунка, компютърна графика, фотография.

„A tale” „Компютърно пространство 2016”
„A tale”, „Компютърно пространство 2016”
6.Никол Манолова – Фотография, операта „Силата на съдбата” от Джузепе Верди
Фотография, операта „Силата на съдбата” от Джузепе Верди, Античен театър