„Рибарят и неговата душа” е за публика от 3 до 93 години, казва екипът на продукцията, която идва на Летния театър

Етно, симфонична и поп-рок музика, изпълнени от  Мариана Попова, Весела Бонева, Енчо Балабанов

a01386_fe561c4d729145cc861d3293a080de59.jpg_srz_764_510_85_22_0.50_1.20_0

Сценография, съчетана с триизмерна прожекция – симулация на декори и атмосфера, 3D мапинг, холограмни изображения и иновативни материи са само част от ефектите, използвани за първи път в спектакъл на живо, който пловдивчани ще видят на сцената на Летния театър. Над 100 артисти от различни сфери на изкуството ще вземат участие в поп операта “Рибарят и неговата душа”, която ще се играе на 9 септември. За нуждите на продукцията са ушити повече от 120 ефектни костюма.

Изключително амбициозната продукция събира на една сцена оперни и поп изпълнители, обединени от симфоничен оркестър, поп-рок бенд и хор под диригентската палка на Кирил Ламбов. За първи път у нас в спектакъл, който ще се играе на живо, ще бъдат включени компоненти, характерни за съвременната кино иднустрия.

След премиерата в НДК през май, спектакълът ще се играе в Пловдив. На пресконференция днес творческият екип заяви, че няма да има компромиси, тъй като държи изключително много на мнението на пловдивската публика и, въпреки огромните усилия, които ще коства прекрояването на продукцията за сцена на открито, тя няма да пострада откъм визия и съдържание.

Високата художествена стойност  на приказката на Оскар Уайлд, по която е създадена поп операта, е запазена в либретото и текстовете на песните, написани от режисьора на спектакъла Ана Топалова.  Автор на музиката е Минко Ламбов – композитор, продуцент, аранжор, оркестратор и студиен инженер. Той е познат с това, че умело преплита различни музикални стилове и жанрове. В поп операта са включени 10 арии, 10 дуета, можество балетни сцени, етно, симфонична и поп-рок музика. Продуцент на спектакъла е „Шака зулу студио“.

В ролята на Рибаря се превъплъщава Ненчо Балабанов. Освен като гласа на премиера Бойко Борисов и победител в телевизионното риалити „Като две капки вода“, актьорът озвучава пеенето и говора и режисира дублажа на десетки хитови заглавия на „Дисни“.

“Визията е изключително съвременна и провокативна. Първоначалната идея беше за мюзикъл, но постепенно повечето диалози се превърнаха в арии и дуети. Спектакълът е за публика от 3 до 93 години, моето дете беше непрекъснато на репетициите и вече го знае наизуст, въпреки сложността. Всички ни казваха, че никога няма да успеем да намерим пари и да случим такъв мащабен проект, но напук успяхме”, казва Ани.

За нуждите на продукцията са ушити над 120 костюма, а един от най-красивите, безспорно, е на този на русалката. Ролята е поверена на пловдивчанката и поппевица Весела Бонева. Веси разказа как като дете хиляди пъти е гледала филмчето “Малката русалка”, а след години се явила на кастинг, за да озвучава героинята. Съдбата я срещнала с Ани и когато разбрала за какъв спектакъл става дума, категорично заявила, че иска ролята на русалката.

BIG14278847634Ribaryat&Rusalkata

Популярната певица Марияна Попова влиза влиза в кожата на Магьосницата, а душата е Антоанета Георгиева – Тони. Актьорът Димо Алексиев е в ролята на Оскар Уайлд.

“Не гоним епоха, а приказна реалност. Разказвачът ражда приказката посредством това, което му се случва. Човек разбира какво е имал тогава, когато го загуби. Дори горчиво да се разкаеш, влакът е потеглил безвъзвратно и връщане назад няма. Този спектакъл провокира хората с въпроса можем ли все още да обичаме”, казва Димо.

Билетите са от 10 до 30 лева.