Гимназията, съвместно със Синдиката на българските учители, организира кампания в подкрепа на учебните заведения от пострадалите от наводненията в региона селища

„Вместо цвете, дари надежда!“ Това е призивът, който отправя Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ към всички учебни заведения в Пловдив и областта в навечерието на 15 септември. Идеята е децата да заменят букетите за първия учебен ден с дарение в подкрепа на бедстващите в резултат на наводненията в региона.

„Свързахме се с колеги от учебни заведения на територията на общините Карлово и „Марица“ и помолихме да ни предоставят списък с учебниците, по които работят, с учебни помагала и пособия, от които имат нужда. По този начин ще подпомогнем семействата от пострадалите от наводненията селища“, каза директорът на гимназията Веселина Карапеева. От утре на сайта на училището ще има актуална информация за кампанията. Събират се също пакетирани хранителни продукти, завивки, санитарни материали.

Към инициативата се присъединява и регионалната структура на Синдиката на българските учители, секция „Директори“, на която Карапеева е председател.