В навечерието на първия учебен ден директорът Маргарита Бозова призова родителите и учениците да не носят букети, а да помогнат за лечението на момчето

Да подкрепят лечението на момче, което се бори с коварна болест, вместо да носят цветя за първия учебен ден. Този призив отправя към ученици и родители директорът на ОУ „Яне Сандански” Маргарита Бозова.

„В годините неведнъж съм се удивлявала на големите и чисти сърца, които притежавате. В навечерието на първия учебен ден вероятно всички подготвяте цветя за своя учител. В семейството на наш колега и ваш учител по математика, вместо радост, се е настанила тревога. Синът им се бори с коварна болест, предстои операция, за която са необходими твърде много средства”, обръща се към семействата на своите ученици Бозова

От името на педагогическата общност тя се отправя молба към учениците да дарят своите преподаватели с усмивка на 17 септември, а сумата, която биха отделили за букет, да я дарят за лечението на Боян. На входа на училището ще има специална кутия за целта.

Кутии ще има в още две училища, които подкрепят каузата – СУ “Патриарх Евтимий”, където преподава майката на Боян, и СУ “Проф. Асен Златаров”- Първомай. Сумата, която трябва да се събере, е непосилна за семейството, така че трите училища се надяват да ги последват и други.

Боян Бонев се бори с тежкото заболяване левкемия за лечението на което е нужна  операция за присаждане на костен мозък. Тя струва 150 000 £. 22-годишният младеж е студент зад граница.

2 КОМЕНТАРА

  1. Защо не апелирахте малко по-рано??? Вероятно много други училища/да не кажа”всички други”/щяха да са съпричастни към тази кауза и помощта за детето щеше да е много по-голяма!

    • Защото много късно се разбра, че Боян е болен. До последно майката на Боян е била против разпространението на тази информация, но в крайна сметка позволява на СУ,, Патриарх Евтимий” да направи публикация. Съответно старото работно място на бащата на Боян вижда и подкрепя инициативата. Накрая го вижда и родител, който откликва веднага и разпространява на целия клас на господина и госпожа Бозова. Нали госпожо Аргирова?

Коментарите са затворени.