150 незаети места след последното текущо класиране, най-голям е напливът за ясли

IMG_3807

Приемът за групите в детските градини, в които ще бъде въведен методът на Мария Монтесори, е като в останалите детски градини, съобщават от общината. От началото на календарната 2017 година системата ще бъде пилотно пробвана в ЦДГ „Майчина грижа“, ЦДГ „Мирослава“, ОДЗ „Буратино“, ЦДГ „Велимира“ и ЦДГ„Мир“. Родителите, желаещи децата им да се обучават и възпитават в една от посочените детски градини, кандидатстват като за останалите. При записване на децата само ще се изисква писменото съгласие на родителя за прилагане на иновативен подход. Всички, които са избрали към момента една от петте детски градини, са уведомени с писма по електронната поща за начина за подаване на нови заявления, в случай, че не желаят децата им да бъдат записани във въпросните детски заведения.

456 деца са участвали в обявеното днес текущо класиране за прием в детските ясли и градини. От обявените 208 места 67 за яслена възраст, 56 за първа възрастова група, 33 за втора и 52 за подготвителните групи). Най-голям е напливът за яслите, става ясно от подадените 322 заявления. 108 са за  първа група, 16 за втора и само 10 деца за подготвителните групи.

Класирани са 58 деца, от които 37 в яслените групи, 12 в първа възрастова група, 5 във втора и 4 деца в подготвителните групи. Остават незаети 150 места.

Първото основно класиране за прием в първа възрастова група за идната учебна година е на 27 май. Свободните места са обявени още в началото на годината, а крайният срок за подаване на заявления е 25 май.

За родителите е важно да знаят, че от тази дата техните деца преминават към новите възрастови групи и всички стари заявления, които са подадени за изтичащата учебна година, ще бъдат анулирани автоматично. При желание за кандидатстване в следващите класирания, трябва да се подадат нови заявления за участие. За яслените групи няма учебни години и всичките класирания за тях са текущи. Свободните места за тях ще бъдат обявени до 17 май.

За родените през 2012 година деца, които ще бъдат втора възрастова група, следващото класиране е на 8 юли.