Предложенията се подават до 1 октомври, награждаването ще е по повод Деня на будителите

Община Пловдив стартира процедура по удостояване с Почетна значка на Пловдив на директори, учители и други педагогически специалисти от общински и държавни детски градини, училища и Център за подкрепа за личностно развитие. За поредна година ще бъдат отличени с грамота и парична награда и млади учители с поне 6 години педагогически стаж, изявени в професията.

Традиционно отличията се връчват за Деня на славянската писменост и култура, но пандемията, свързана с COVID-19, наложи процедурата и церемонията по награждаване да бъде отложена. Така че тази година заслужилите просветни дейци ще получат отличията си в навечерието на Деня на будителите – 1 ноември.

Всички образователни институции, работодателски организации и други юридически лица в сферата на образованието могат да правят до едно предложение за удостояване с Почетна значка на директор от всички общински и държавни институции в сферата на предучилищното и училищното образование на територията на Община Пловдив. Въвеждане на иновативни практики, взаимодействие с висши училища, авторско или съавторство на учебници или учебни помагала и създаване на ефективни стратегии за развитие, споделяне на добри практики и реализиране на инициативи с родителската общност са част от критериите за оценка. При разглеждане на номинациите ще се отчитат спечелените проекти по национални и европейски програми, както и участието на деца в регионални, национални и международни конкурси.

Предложенията за директори и копие от документите, удостоверяващи фактите по посочените критерии в анкетната карта, се изпращат в отдел „Образование и бизнес развитие“, ул. „Цариброд“ № 1,  до 1 октомври.

При номинирането на младите учители, освен 6-годишният стаж, се изисква да работят по безсрочен трудов договор.

Председател на комисията по оценяване на предложенията е зам.-кметът по образование Стефан Стоянов.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.